Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

De Onroerend Goed Taxatie

 

Makelaardij Den Haag

De taxatie van een huis kan de belangrijkste stap zijn bij het kopen van een huis. Door het kennen van de werkelijke waarde van het huis, kan de koper beter voorbereid zijn bij het maken en creatief onderhandelen over de waarde van het huis. Een taxatie begon in de jaren 1950 voor het subsidieprogramma. Sindsdien is dit de meest geaccepteerde en beoefende methode geworden om de waarde van de woning te bepalen. Een taxatierapport bevat gedetailleerde informatie over alle recent verkochte huizen in de omgeving. Deze informatie wordt dan vergeleken met het onderwerp huis, meestal het huis dat wordt gekocht, om te beslissen over de waarde prijs van het huis.

De onroerend goed taxateur is een middenstander die is opgeleid om elk soort eigendom te taxeren. Hij of zij wordt door de staat gelicentieerd als makelaar-taxateur. Men moet een bepaald aantal jaren een taxateur zijn, om een gelicentieerde onroerend goed taxateur te worden. Het lijkt erop dat wetten altijd veranderen, dat is de reden waarom een licentie nodig is om een onroerend goed taxateur te worden. In New Jersey moeten alle nieuwe taxateurs een licentie hebben, tenzij ze bewijs leveren van een onroerend goed transactie in de voorafgaande vijf jaar. Het is belangrijk om het licentienummer te krijgen van de taxateur die de taxatie doet.

Een goed taxatierapport bevat alle nodige informatie om de waarde van het huis te bewijzen. Meestal, om een goede taxatie te krijgen, wordt er veel gevraagd van de huiskoper in de vorm van huis inspectie, onroerend goed vergelijkingsformulieren en marktanalyse. In een taxatierapport worden deze kenmerken ook opgenomen. Soms kan het geleende bedrag de waarde veranderen, maar in de meeste gevallen niet, en de meeste kredietverstrekkers zullen om een vast bod vragen. De taxatie toont de reƫle marktwaarde van het huis. Deze waarde wordt alleen gebruikt voor herfinanciering of kan worden gebruikt als de koper het huis wil verkopen. Bij verkoop aan huizenkopers of investeerders wordt het taxatiedocument vaak gepresenteerd als koopcontract. Als het verkoopcontract niet wordt voorgelegd, zal de taxateur de gegevens niet opnemen in zijn taxatierapport.

De manier waarop een taxatie werkt is door het verzamelen van verkoopgegevens van soortgelijke eigendommen in de omgeving. Na het verzamelen van informatie, schat een taxateur de waarde van het huis. Over het algemeen kan dit genoeg informatie zijn om de makelaar de nodige concurrerende aanbiedingen te doen aan de koper. Zij zullen dit doen om te voorkomen dat de prijs van de eigenschap tooHigh. Als dit het geval is, kan het helpen de makelaar te bepalen waarom het pand niet verkoopt. Aangezien de koper verwacht met meerdere bedrijven te zullen concurreren, eisen taxateurs dat de gegevens alle relevante informatie bevatten. Zij eisen ook dat de taxateur de verkopen documenteert die zijn gedaan op huizen die overeenkomen met de beschrijving van het onderwerp.

In een van de realestificaties van deze subprime-crisis proberen de huiseigenaren die blijvende schade hebben geleden hun huizen al 2 1/2 jaar te verkopen. Bovendien heeft nu zowel het lelijke roze huis als het lelijke zwarte huis niet dezelfde waarde. Als deze kopers niet zo weinig willen betalen voor een van deze huizen, zou de motivatie van de verkoper wel eens volledig kunnen wegvallen.

Een taxateur zal u misschien niet laten zien dat het lelijke huis ook echt het lelijke huis is dat op de lijst hoort te staan. U zult niet weten dat dit een perfect huis is zonder de waardevolle informatie van de taxatie.